Selecteer een pagina

Daria van den Bercken

30 oktober 2022

Aanvang: 12:15

‘muzikale genegenheid en een onberispelijke virtuositeit.’ (Gramophone)

‘Dit is groot muzikantschap’ (De Telegraaf).

‘Haar toon heeft een intensiteit die je alleen bij pianisten van formaat tegenkomt en met haar concentratie weet ze een zaal mee te slepen’ (Volkskrant)

Pianiste Daria van den Bercken is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot veelgevraagd soliste in binnen- en buitenland. In afgelopen jaren debuteerde Daria succesvol met het Orchestre de Radio France Philharmonique o.l.v. Ton Koopman, en bij het Seoul Philharmonic Orchestra met Stefan Asbury. Zij was ook Artist in Residence bij het Los Angeles Chamber Orchestra en speelde in Nederland recentelijk bij het Noord Nederlands Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en Philharmonie ZuidNederland. Debuten in 2020 staan gepland bij Mexico City Philharmonic Orchestra, Bangkok Symphony Orchestra, Residentie Orkest en Camerata Ireland.

Recital debuten gaf Daria onder meer in Konzerthaus in Wenen, Barbican Centre en Kings Place in Londen, het Istanbul Music Festival, Virada Cultural Sao Paolo, Zipper Hall in Los Angeles en Concertgebouw Amsterdam.

In 2012 kreeg Daria de volle aandacht van de internationale muziekwereld met haar project Handel At The Piano, waarmee zij de Amsterdamprijs voor de Kunst kreeg en een breed publiek van zowel critici als nieuwe concertgangers voor deze onbekende muziek wist te bereiken.

Handel At The Piano werd uitgegeven door Sony Classical, en CD’s met muziek van Mozart en Scarlatti bij SONY volgden. In maart 2022 komt Daria’s vierde album uit, Human: Nature, an imaginary suite. Met stukken geïnspireerd door de natuur.

Daria is een International TED Speaker 2014, waarbij haar global TED Talk werd uitgeroepen tot een van de toptien “Inspirational TED Talks 2014”. In 2016 richtte zij als gevolg van deze viral gegane talk de Keys to Music Foundation op, om met nieuwe artistieke projecten een nieuw publiek te bereiken voor klassieke muziek. In 2021 organiseerde zij hiermee de eerste Piano Biënnale, een vernieuwend internationaal pianofestival in in de steden Arnhem en Nijmegen.

Daria studeerde bij Mila Baslawskaja en Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en Menahem Pressler aan de Indiana School of Music in de VS. Zij won tijdens haar studie de voorloper van de Dutch Classical Talent Award (“Debuutprijs”) en is sindsdien een terugkerende gast in de Nederlandse concertzalen.

www.dariavandenbercken.com en www.keystomusicfoundation.com

 

P R O G R A M M A:

Uitgevoerd zullen worden.

Werken van

Scarlatti,

Liszt,

Debussy,

Rachmaninov.

Foto: Andreas Terlaak