Selecteer een pagina

‘Fadango’, Fado & Tango

24 maart 2024

Aanvang: 12:15

‘Fadango’, Fado & Tango 

‘Amor y Pasión’ 

Melancholy, Spicy & More
In een concert! 

Laat je verleiden met ontroerende en opzwepende klanken tijdens een muzikale reis die de ziel raakt en de zon laat schijnen! Bij Fadango is het vertrekpunt de Portugese fado, die op eigenzinnige wijze samenvloeit met de sensuele Argentijnse tango en andere swingende latin stijlen. Juist deze grensoverschrijdende interpretatie maakt dit gepassioneerde ensemble bijzonder rijk. In prachtige composities bezingt Jeannine Flores vol vuur en hartstocht de pieken en dalen van het leven en neemt haar publiek mee naar de tangosalons van Buenos Aires en de kroegen van Lissabon. De musici die deze veelzijdige  zangeres  temperamentvol begeleiden, behoren tot de top binnen het genre. Dat alles maakt Fadango tot een hartverwarmende sensatie, die naar meer smaakt!

Muzikanten:

Jeannine Flores:

Jeannine Flores de zangeres van Fadango betovert haar publiek met haar warme, temperamentvolle stem. Zangeres Jeannine Flores studeerde aan het Conservatorium in Tilburg, waarna ze solozang studeerde bij Margreet Honig aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en hier de drama-(opera) opleiding volgde. Jeannine heeft na haar opleiding vele rollen gespeeld bij de Hoofdstadoperette en in grote musicalproducties in binnen en buitenland, zoals o.a. Cats, Les Miserables, Sound of Music, La Cage aux Folles en Romeo & Julia.

Mirek Walton:

In de tangowereld geldt Mirek Walton als veelbelovend talent. De jonge gitarist, pianist en componist studeerde in 2009 cum laude af aan het Rotterdams conservatorium. Hij speelt in verschillende tangogroepen, maar richt zich op ook op andere stijlen als jazz, wereldmuziek en muziektheater. In zijn eigenzinnige composities combineert hij tango met improvisatie en nieuwe technieken om de oude ritmes swingend en verfrissend door te laten klinken. Mirek werd in 2010 beloond met de Choclo compositieprijs, en won met Nuevo Nocturna het Doble Ocho Concours 2010. Mirek Walton treedt ook regelmatig op met De Andersons en met Walton/van Duinen.

Gerard van Duinen:

Gerard van Duinen is een veelzijdig muzikant. Als bandoneonist speelt hij veel Argentijnse tango, en maakt hij regelmatig crossovers naar jazz, pop en zelfs Portugese fado. Hij is een veelgevraagd arrangeur, gespecialiseerd in tango. Als docent is hij populair als coach en begeleider van (amateur)gezelschappen. In 2010 ontving hij de Tango Music Award voor zijn tango La Maca. Gerard publiceert regelmatig artikelen over tango en bandoneonspelen.

Suze Stiphout:

Suze Stiphout begon op 16-jarige leeftijd met het bespelen van de contrabas. Ze studeerde klassiek bas aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 1997 haar diploma behaalde.
Tijdens haar studie speelde zij in talloze orkesten en kamermuziekensembles, waaronder het Ricciotti en het RBO. Ze speelde o.a. in New York, Tsjechië, Frankrijk, Italië, Hongarije en Bosnië.
Er zijn verschillende CD’s uitgebracht waarop zij te horen is.

Na de conservatoriumstudie is ze zich gaan verdiepen in geïmproviseerde muziek, salsa en tango.

www.fadango.nl

 

Programma:

Het  programma wordt ter plekke toegelicht.

Zij spelen eigen composities en brengen nummers ten gehore van o.a. ‘Astor Piazzolla’, ’Christina Branco’, ‘Madradeus’, ‘Amália Rodrigues’, Mariza

FOTO: