Tim Kliphuis Trio

Zondag 24 februari treedt om 12.15 uur in de Hoofdburcht van Kasteel Daelenbroeck het Tim Kliphuis Trio op. Het trio is bekend van radio en televisie, speelde o.a. bij Podium Witteman en trad op voor het Koninklijk Huis. Het ensemble sloot zeer onlangs een succesvolle tournee in de Verenigde Staten af. Het Tim Kliphuis Trio speelt o.a. werken van Bach en Vivaldi; deze muziek wordt doorsneden met zigeuner- en folkinvloeden uit Europa.

Het ensemble vervangt het oorspronkelijk geplande Helix Trio dat door omstandigheden heeft moeten afzeggen. Stichting Kasteelconcerten Daelenbroeck is bijzonder verheugd dat het Tim Kliphuis trio – ondanks hun drukke agenda – bereid is gevonden om a.s. zondag op Kasteel Daelenbroeck te komen spelen. Het belooft een zeer bijzonder concert te worden waarvoor nog kaarten beschikbaar zijn. www.daelenbroeckconcerten.nl

De bekroonde Nederlandse violist Tim Kliphuis heeft een gloednieuwe stijl gecreëerd met klassieke, zigeunerjazz en folk. Geprezen als een 'hedendaagse improviserende Paganini' heeft zijn inclusieve benadering van muziek het publiek verenigd en beïnvloedt een nieuwe generatie strijkers. Na zijn master in klassieke viool aan het Conservatorium van Amsterdam, studeerde Kliphuis bij de Europese Sinti-zigeuners. Hij nam op en toerde met zigeuner gitaarlegendes Fapy Lafertin, The Rosenberg Trio en Angelo Debarre. Een uitnodiging voor het Richard Strauss-festival in Duitsland heeft de cross over-carrière van Kliphuis op gang gebracht en een 'totale muziek' gevierd zonder stilistische barrières. Hij trad op voor de Nederlandse koning in het Amsterdamse Concertgebouw, voor Celtic Connections Glasgow, op het Django Reinhardt Festival in Samois-sur-Seine en toerde uitgebreid door Amerika, Zuid-Afrika en Rusland. 

In 2015 ging The Tim Kliphuis Trio (Nigel Clark, gitaar en Roy Percy, contrabas) in première met Vivaldi's 'Reflecting the Seasons', dat in 2016 op Sony Classical werd opgenomen; 'Brandenburg', gebaseerd op Bach, en het Kliphuis Vioolconcert volgden in 2018. Tim Kliphuis en zijn Trio hebben het podium gedeeld met Les Paul, Richard Galliano, Frankie Gavin en Martin Hayes, evenals met de Nederlandse en Tallinn Chamber Orchestras, The Hague and Cape Town Philharmonic en Sinfonietta Amsterdam. Kliphuis is een veelgevraagde docent op festivals, wedstrijden en conservatoria. Hij schreef het best verkochte boek "Gypsy Jazz Violin" en geeft improvisatie aan het Conservatorium van Amsterdam en zijn eigen zomerschool, Grappelli-Django Camp. Hij is een DPA-microfoons en een Pirastro-artiest.        

Het Tim Kliphuis Ensemble speelt delen uit de Brandenburg-suite van Bach en highlights uit hun Koningsconcert-hit Reflecting the Seasons (Vivaldi). De muziek wordt doorsneden met zigeuner- en folkinvloeden uit Europa.

PROGRAMMA 

‘Brandenburg meets The Seasons'

Django                      J. Lewis

Lucy’s Waltz            T. Kliphuis

Presto in F               Bach/Kliphuis

Ballad                       Bach/Kliphuis

I Surrender Dear     H. Barris

Winter                      Vivaldi/Kliphuis

PAUZE 

Summer                   Vivaldi/Kliphuis

Spring                      Vivaldi/Kliphuis

Allegro in G             Bach/Kliphuis

Piccadilly Stomp    S. Grappelli

Morgen                    R. Strauss

Laatst aangepast opvrijdag, 22 februari 2019 13:30

Concert informatie

  • Datum: zondag, 24 februari 2019
  • Tijd: 12:15 uur
  • Ticket: € 18,--; kinderen tot 15 jaar € 5,--
  • Locatie: Landgoed Daelenbroeck, Herkenbosch

 

Muziek moet het vuur doen ontvlammen
uit het hart van mannen, en tranen
brengen in de ogen van vrouwen.

Ludwig van Beethoven 1770-1827