Saskia Giorgini

Saskia Giorgini is winnares van het prestigieuze Internationaal Mozart Concours 2016 in Salzburg. Ook behaalde ze de speciale Chopin-prijs bij de Busoni Competition van 2015 in Bolzano en de Tweede prijs, de speciale Mozart-prijs en de Publieksprijs bij de Amadéo Competition in Aachen.

Saskia, dochter van een Nederlandse moeder en Italiaanse vader, groeide op in Turijn, waar ze op 4-jarige leeftijd begon met piano spelen. Op haar 14de werd ze toegelaten tot de beroemde Accademia Pianistica " Incontri col Maestro" in Imola, waar ze studeerde bij Riccardo Risaliti, Franco Scala, Leonid Margarius en Michel Dalberto. Daarna voltooide ze haar studie met een speciale onderscheiding aan het Conservatorium in Turijn, en later met Enrico Pace in Italië en Pavel Gililov aan de Universität Mozarteum Salzburg.

Saskia treedt regelmatig op in bekende concertzalen en festivals zoals Vancouver Festival,Tivoli Vredenburg in Utrecht, Eindhoven Muziekgebouw, Großer Saal Stiftung Mozarteum in Salzburg, International Piano Stars Festival in Letland, Klassik Festival Boswil, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, Internationaal Piano Festival in Wuhan in China, Lingotto in Turijn, Teatro la Fenice, Unione Musicale, MITO SettembreMusica, Festival dei Due Mondi di Spoleto, Concerti del Quirinale (uitgezonden op Radio3), Società dei Concerti di Milano, Polincontri Classica, Amici della Musica di Padova, Amici della Musica di Palermo, Amici della Musica di Trapani en vele anderen.

In 2011 maakte Saskia haar debuut in New York met Rachmaninov Concert n.1 met het NYCA Orchestra onder de leiding van Matthew Oberlin en inmiddels soleerde ze met het Lodz Philarmonic Orchestra in Polen, CBC Radio Orchestra in Canada, Liepaja Symphony Orchestra in Letland, L’Orchestra Archi De Sono, l’Orchestra Giovanile Italiana, het Arthur Rubinstein Philarmonic Orchestra, Vorarlberg Symphony Orchestra, Salzburg Soloists, onder leiding van Mario Bernardi, Tadeusz Wojciechowski, Antonello Manacorda, Gérard Korsten, Andrea Battistoni, Massimiliano Caldi. Haar concerten worden met enthousiasme door publiek en kritiek ontvangen.

Ook als kamermusicus is Saskia actief: ze speelt regelmatig samen met beroemde musici, waaronder Ian Bostridge, Janine Jansen, Martin Fröst, Mario Brunello, Thomas Demenga, Gilles Apap, Friedemann Eichhorn, Dora Schwarzberg, Casal Quartett, Delian Quartett. Ze heeft deelgenomen aan de Academy van het Lockenhaus Festival, met de artistieke leiding van violist Gidon Kremer en volgde masterclasses bij onder meer Alexander Lonquich, Louis Lortie, Benedetto Lupo, Elissò Virsaladze. In 2014 en 2015 gaf ze les aan de Accademia di Musica di Pinerolo als assistente van Pavel Gililov.

PROGRAMMA

Mozart - Sonate K.282 in Es-dur
Liszt/Verdi- Parafrase uit Aida (Danza Sacra e duetto finale)
Liszt - 3 Sonetti del Petrarca S. 161
Tchaikovsky / Pletnev - selectie uit het ballet Doornroosje

Laatst aangepast opdinsdag, 10 april 2018 16:04

Concert informatie

  • Datum: zondag, 01 oktober 2017
  • Tijd: 12:15 uur
  • Ticket: € 17,50; kinderen tot 15 jaar € 5,--
  • Locatie: Landgoed Daelenbroeck, Herkenbosch

 

Muziek moet het vuur doen ontvlammen
uit het hart van mannen, en tranen
brengen in de ogen van vrouwen.

Ludwig van Beethoven 1770-1827