Haytham Safia Qu4rtet

 

Haytham Safia - u'd (Arabische luit)
Hanneke Ramselaar - hobo, althobo
Eva van de Poll - cello
Osama Meleegi - percussie

Het Haytham Safia Qu4rtet is een uniek ensemble. De leden vertegenwoordigen vele verschillen: tussen man en vrouw, Oost en West, uit het hoofd spelen of improviseren en van blad spelen, de talen die ze spreken en de Arabische, Afrikaanse en Europese muziektradities waarmee ze opgroeiden. Al deze verschillen versmelten tot één grote verbindende kracht door hun passie voor de muziek, hun bewondering voor elkaar en hun pure speelplezier.

Artistiek leider en componist van het kwartet is Haytham Safia, u’d-speler uit Kofir Yaseef (Galilea) die in Nederland belandde na een Europese toernee met balletgezelschap Galili Dance. In 2006 vroeg hij hoboiste Hanneke Ramselaar mee te werken aan zijn internationale studioproject “Blossom”. Zo ontdekte hij haar talent voor arrangeren. Een jaar later richtten zij het Haytham Safia Qu4rtet op. Haytham Safia schreef hiervoor de composities vanuit zijn Arabische achtergrond en Hanneke Ramselaar arrangeerde vanuit haar klassieke achtergrond de partijen voor hobo en cello. Aangevuld met een grotendeels geimproviseerde Afrikaanse percussiepartij ontstond er een unieke mix.

Allevier de musici kijken graag voorbij de grenzen van de genres waarin ze zijn opgevoed. Het Haytham Safia Qu4rtet trad op in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam, De Centrale in Gent, Rasa in Utrecht, de Vereeniging in Nijmegen, maar ook op festivals als Dunya in Rotterdam, het Bevrijdingsfestival in Amsterdam en de Jazzfietstour Groningen. Hun eerste CD “Promises” werd goed ontvangen en is uitverkocht. Ze hebben zojuist hun tweede CD, “Fresh Moods”, opgenomen, in zeer korte tijd, om het gevoel van een live optreden te behouden.

PROGRAMMA

1) No Sweat
2) Anien
3) Jump Up
4) Habibi Blues
5) Whatever You Want
6) Moments of Relief
7) The Road

Pauze

1) Wa O'Yoneha
2) Sinaan
3) Answeing the Natur's Call
4) Sowieso
5) Nada
6) Secrets in the Heart
7) Having Fun

Laatst aangepast opdinsdag, 10 april 2018 16:07

Concert informatie

  • Datum: zondag, 25 maart 2018
  • Tijd: 12:15 uur
  • Ticket: € 17,50; kinderen tot 15 jaar € 5,--
  • Locatie: Landgoed Daelenbroeck, Herkenbosch

 

Muziek moet het vuur doen ontvlammen
uit het hart van mannen, en tranen
brengen in de ogen van vrouwen.

Ludwig van Beethoven 1770-1827