Amati Ensemble

Het AMATI Strijktrio, bestaande uit Gil Sharon – viool, Ron Ephrat – altviool en Godfried Hoogeveen – cello, is een vast gegeven binnen de verscheidene ensembles die samen het Amati Ensemble vormen. Het Amati Strijktrio geeft vele concerten in Europa en daarbuiten en werkte mee aan tal van radio, cd en tv opnamen. In 1998 maakte het trio een tournee naar Canada spelend in de grote concertzalen waaronder de beroemde Glenn Gould Hall in Toronto. Tevens treedt trio vaak op met leden van het bekende Pablo Casals Festival in Prades (Frankrijk) en de Salzburger Solisten.

Gil Sharon werd geboren in Roemenië, Boekarest. In 1961 emigreerde hij naar Israël. Zijn vervolgstudie bij O. Partos aan de Rubin Academie van de Universiteit van Tel Aviv combineerde hij met solistische optredens bij verschillende orkesten en met het geven van recitals. Sinds 1969 woont Gil Sharon in Nederland, waar hij als eerste concertmeester verbonden is aan het Philharmonie Zuid-Nederland.In 1971 won hij de eerste prijs op de "International Emily Anderson Violin Competition" in Londen. Vele uitno-digingen voor solistische optredens in Europa, Noord Amerika en Israël bevestigen zijn reputatie als solist. Hij is de primarius van het Sharon Kwartet en oprichter van het Amati Ensemble. In 1997 ontving Gil Sharon de koninklijke onderscheiding "Ridder in de Orde van Oranje Nassau" voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van de kamermuziek in Nederland.

Ron Ephrat werd geboren in Israël en studeerde aan de Rubin Academy bij Ilona Feher en Odeon Partos. Hij was lid van het Israël Chamber Orchestra, het Malmö Symphony Orchestra en het Radio Philharmonisch Orkest. Sinds 1983 is hij solo-altist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ron Ephrat doceert tevens altviool aan de Conservatoria van Den Haag en Utrecht. Ook geeft hij regelmatig master-classes voor altviool in San Francisco en Seattle. Hij is mede-oprichter van de New European Strings (dirigent Dmitri Sitkovetsky) en een graag geziene gast op kamermuziek festivals in Europa, Israël en de Verenigde Staten.

Al sinds zijn tiende speelt Godfried Hoogeveen cello. Vanaf 1965 bij Tibor de Machula aan het Muzieklyceum te Amsterdam, waar hij in 1970 cum laude afstudeerde als solist. Vervolgens trok hij naar Los Angeles waar hij studeerde bij de beroemde cellist Gregor Piatigorsky en zelf doceerde aan de UCLA. Met zo’n 35 celloconcerten startte Hoogeveen zijn indrukwekkende carrière als solist en recitalspeler. Zo was hij solist bij de meeste Nederlandse orkesten onder dirigenten als Van Otterloo, Leitner, Vonk, Sawallisch, de Waard en Chailly. Overal in Europa, maar ook in Indonesië, Israël, Noord- en Zuid-Amerika en Japan speelde hij met zijn cello, een C.A. Miremont (1878) uit de collectie van de Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest. Als toegewijd kamermuziekspeler is hij vast medewerker aan festivals van Seattle, Hawaii, New York en het Reizend Muziekgezelschap te Amsterdam. Diverse componisten hebben werk aan hem opgedragen; zelf introduceerde hij hedendaagse celloconcerten van Gulda en Dutilleux op Nederlandse podia. Godfried Hoogeveen was eerste solocellist bij het Residentie Orkest van 1976 tot 1990 en had tussen 1990 en 2011 dezelfde positie bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

PROGRAMMA

Schubert – Strijktrio nr 1 in Bes (1 deel)
Beethoven – Strijktrio op. 8 (Serenade)

PAUZE

Mozart – Divertimento voor strijktrio KV 563

Laatst aangepast opdonderdag, 01 juni 2017 12:42

Concert informatie

  • Datum: zondag, 30 oktober 2016
  • Tijd: 12:15 uur
  • Ticket: € 17,50; kinderen tot 15 jaar € 5,--
  • Locatie: Landgoed Daelenbroeck, Herkenbosch

 

Muziek moet het vuur doen ontvlammen
uit het hart van mannen, en tranen
brengen in de ogen van vrouwen.

Ludwig van Beethoven 1770-1827