Primavera

Speciaal voor jonge kinderen Tappeto di colore (voor de pauze) en Passie (na de pauze).
Primavera met Franse, Italiaanse en Spaanse barokmuziek, die aan de diverse hoven is gecomponeerd.

Anabela Marcos - sopraan
Regina Albanez - theorbe
Maaike Boekholt - viola da gamba

Het kasteel is het thema van deze dag. De volwassenen luisteren en de kinderen luisteren, tekenen.  Samen met tekenaar Gerard de Bruyne en José Vingerling maken kinderen een grote vloertekening, luisterend naar prachtige muziek uit de riddertijd, gezongen en gespeeld door La Primavera. Tijdens het tokkelen, strijken en zingen van La Primavera wordt een groot vel papier uitgerold. Kinderen zitten er omheen en zien een tekening ontstaan. Een paard, een ridder, een jonkvrouw? En zo belanden we in de riddertijd. Wanneer de krijtjes worden neergezet is dit een uitnodiging aan de kinderen om deel te nemen aan het tekenavontuur en Tappeto di colore is begonnen.

Gaandeweg gaan de kinderen helemaal op in de wereld van klank en kleur. Mocht de muziek voor de (groot)ouders bekend zijn, voor kinderen is dit veelal de eerste kennismaking met deze oude muziek. Aan het eind worden de krijtjes weer verzameld en kijkt iedereen nog eens naar het prachtige Tappeto di colore. Belangrijker dan het kunstwerk dat voor hen op de grond ligt is de ervaring die ze meenemen. Op naar het volgende avontuur!

Na de pauze kunnen de kinderen kiezen of ze blijven tekenen in de koffieruimte of mee kijken en luisteren naar Gerard de Bruyne samen met La Primavera in de voorstelling “Passie” Hierin laat Gerard zich inspireren door de muziek van La Primavera. Het geheel is een sfeervolle, gepassioneerde en vloeiend in elkaar overgaande voorstelling van muziek, tekst en tekeningen.

Laatst aangepast opdonderdag, 01 juni 2017 12:43

Concert informatie

  • Datum: zondag, 19 februari 2017
  • Tijd: 12:15 uur
  • Ticket: € 17,50; kinderen tot 15 jaar € 5,--
  • Locatie: Landgoed Daelenbroeck, Herkenbosch

 

Muziek moet het vuur doen ontvlammen
uit het hart van mannen, en tranen
brengen in de ogen van vrouwen.

Ludwig van Beethoven 1770-1827