The Hague String Trio

The Hague String Trio:
- Justyna Briefjes, viool

- Julia Dinerstein, altviool
- Miriam Kirby, cello
m.m.v. Pauline Oostenrijk, hobo

Justyna Briefjes – viool
Justyna studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Peter Brunt bij wie zij in 2001 haar 1e fase diploma behaalde. In mei 2003 voltooide ze bij Kees Hülsmann en Janet Krause de 2e fase opleiding. Naast het conservatorium studeerde zij 2 jaar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Justyna speelde en soleerde in het Noordhollands Jeugd Orkest waar zij concertmeester was. Verder maakte zij deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest waar zij aanvoerder 2e violen was, het Schleswig - Holstein Musik Festival Orchester en het Gustav Mahler Jugend Orchester, waarmee ze toernees door heel Europa maakte. Zij nam deel aan de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest die zij in 2004 met succes afrondde. Justyna speelt per 1 maart 2004 vast in het Residentie Orkest als plaatsvervangend aanvoerder 2e violen. Naast The Hague String Trio speelt Justyna in diverse ad hoc kamermuziekensembles en is vaste invaller in het Ruysdael Kwartet waarmee zij o.a. jaarlijks deelneemt aan het internationale muziekfestival Linari Classic. Zij volgde masterclasses bij Mauricio Fuks, Herman Krebbers en Alexander Kerr. Justyna speelt op een viool uit de school van Panormo (Londen, ca. 1790), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Julia Dinerstein – altviool
Julia studeerde aanvankelijk viool, eerst bij haar vader Boris Dinerstein, daarna aan de Nationale Muziek Academie in Minsk (Wit-Rusland) en het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij Elizabetha Gilels en Andrei Korsakov. Hierop volgend studeerde ze altviool bij Michael Kugel aan het Conservatorium van Maastricht waar ze de Soloist Master Degree met onderscheiding behaalde. Van 1991 tot 1998 woonde Julia in Mexico City, waar zij deel uitmaakte van de Mexico City Philharmonic en het Nationaal Symfonie Orkest van Mexico als aanvoerder van de 2e violen. In 1994 won zij het Nationaal Vioolconcours. Ze was solo violiste van diverse ensembles en trad met verscheidene orkesten in Mexico op als viool en altviool soliste. Van 1998 tot 2002 woonde Julia in Noorwegen waar zij actief was als kamermusicus en aanvoerder in diverse orkesten. Als soliste en kamermusicus nam zij verscheidene cd’s op en nam deel aan vele internationale muziekfestivals waar zij met o.a. Mirel Jancovici, Niek de Groot, Dan Zhu, Manja Smits, Michael Kugel en Dmitri Sitkovetski speelde. Sinds 2002 woont Julia in Den Haag en speelt zij talrijke recitals en kamermuziekconcerten binnen en buiten Nederland, o.a. met The Hague String Trio. Zij is altviooldocente aan het ARTEZ Conservatorium in Arnhem, het Conservatorium van Maastricht en het Hellendaal Vioolinstituut in Rotterdam. Elke zomer geeft Julia masterclasses in Cividale del Fruili (Italië) enRoche-sur-Foron (Frankrijk). Zij werkte als gastaanvoerder bij o.a. Het Orkest van De Munt (Opera van Brussel), Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, Holland Symfonia en het Limburgs Symfonie Orkest. Julia is 2e prijs winnares van het Beethoven Internationaal Altviool Concours in Oostenrijk.

Miriam Kirby – cello
Miriam Kirby werd in Engeland geboren. Zij studeerde eerst bij Joan Dickson aan de jeugdafdeling van het Royal College of Music waar zij de Concerto Prize won, daarna rondde ze haar studietijd in Engeland af aan de Guildhall School of Music & Drama bij Melissa Phelps en William Pleeth en behaalde  prijzen voor kamermuziek en cello sonata. Aan de Robert Schumann Hochschule, Düsseldorf heeft Miriam haar Solistendiploma bij Johannes Goritzki gehaald. Zij volgde masterclasses bij Dorothy Delay, Steven Isserlis, Ralph Kirshbaum, Menahem Pressler, het Amadeus Quartet en het Takàcs Quartet. In Engeland speelde Miriam regelmatig in orkesten zoals het Royal Philharmonic Orchestra, City of Birmingham Symphony Orchestra, Bournemouth Sinfonietta en English Chamber Orchestra. In Duitsland was zij lid van de moderne muziekgroep het Düsseldorfer Ensemble en was zij plaatsvervangend aanvoerder van de Deutsche Kammerakademie. Sinds 1998 is Miriam vast lid van het Residentie Orkest en remplaceert bij het Amsterdam Sinfonietta. In 2001 speelde zij als gast, samen met altviolist Vladimir Mendelssohn, met het Utrecht String Quartet op tournee in Engeland. Sinds 2002 speelt ze samen met violiste Sarah Oates in het Duo Verve en sinds 2006 in The Hague String Trio. In de zomer geeft Miriam concerten en les gedurende het Stamford International Music Festival in Engeland. Miriam bespeelt een Bronek Cison cello uit het jaar 1996, gebouwd in Chicago.

Pauline Oostenrijk - hobo
Pauline Oostenrijk is sinds 1992 als solo-hoboïste verbonden aan het Residentie Orkest. In 1999 ontving ze de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de Klassieke Muziek. Maar voordien had ze op nationale en internationale concoursen al de nodige prijzen in de wacht gesleept, zoals de eerste prijs in het Gillet hoboconcours in Baltimore, die haar een recital in Carnegie Hall opleverde. Tot 2007 was ze hoofdvakdocente hobo aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag, een functie die ze neerlegde om meer tijd aan haar uitvoerende activiteiten te kunnen besteden. Ze maakt veel kamermuziek, met o.a. pianist Ivo Janssen, haar zus sopraan Nienke Oostenrijk, met het Utrecht String Quartet, het Orlando Blaaskwintet, en Nieuw Amsterdams Peil. Als soliste treedt ze regelmatig op met het Residentie Orkest, maar was ze ook te gast bij o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, het Radio Kamer Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Brabants Orkest, het Orkest van het Oosten, het WDR Sinfonieorchester Köln, l’Orchestre d’Auvergne en het Salzburger Kammerorchester In de loop van de jaren maakte ze een indrukwekkend aantal cd’s. Inmiddels is Pauline ook actief als schrijfster van columns en korte verhalen. Zo verscheen bij Gopher Publishers in 2006 haar eerste boek: ‘De geest van Stotijn en andere muziekverhalen’. En omdat de taal, net als de muziek, haar niet meer losliet, studeert ze sinds 2010 Nederlands aan de Universiteit Utrecht.
Meer info op www.paulineoostenrijk.nl

PROGRAMMA
Josef Haydn - Strijktrio opus 53 nr 3 in D
Reza Nakisa - Ballade voor hobo en strijktrio
Wolfgang Amadeus Mozart - Hobokwartet KV 370 in F

PAUZE

Ernő Dohnányi - Serenade voor strijktrio
Zoltán Kodály - Intermezzo voor strijktrio
Ernest John Moeran - Fantasy Quartet voor hobo & strijktrio

Laatst aangepast opdonderdag, 01 juni 2017 12:43

Concert informatie

  • Datum: zondag, 19 maart 2017
  • Tijd: 12:15 uur
  • Ticket: € 17,50; kinderen tot 15 jaar € 5,--
  • Locatie: Landgoed Daelenbroeck, Herkenbosch

 

Muziek moet het vuur doen ontvlammen
uit het hart van mannen, en tranen
brengen in de ogen van vrouwen.

Ludwig van Beethoven 1770-1827