Mirovia strijkkwartet

Het splinternieuwe Mirovia kwartet is een ensemble waarin jeugd, talent, artistieke visie en een bijzonder internationaal karakter (vier musici, vier geboortelanden) in een uniek en uiterst muzikaal geheel samensmelten. De kwartetleden hebben elkaar gevonden in de ambitie om het prachtige repertoire voor strijkkwartet voor een breed publiek toegankelijk te maken. Hun liefde voor deze muziek uit zich in gepassioneerd spel, gestoeld op een grotendeels Russische opleiding. Het kwartet werd gevormd in 2013 en toekomstige optredens zullen plaatsvinden op o.a. het Internationaal Kamermuziek Festival van Janine Jansen.

Het Mirovia kwartet bestaat uit:

Maria Milstein, violiste, werd in Moskou geboren maar is in Frankrijk opgegroeid, winnares van diverse internationale prijzen. Maria soleerde met o.a. het Nationaal Orkest van België en het Vlaams Radio Orkest en speelt in het bekende Van Baerle Trio.

Merel Vercammen, violiste, die met behulp van diverse prestigieuze beurzen momenteel haar studie aan het Royal College of Music in Londen afrondt. Merel speelt met o.a. harpist Remy van Kesteren in een combinatie van harp, viool en saxofoon (trio42).

Luca Bognár, altvioliste, werd in Hongarije geboren en studeerde  net als Maria en Merel bij Ilya Grubert. Luca behaalde afgelopen jaar haar Master of Music aan het conservatorium van Amsterdam en remplaceert regelmatig met orkesten als het Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Ketevan Roinishvili, celliste, geboren in Georgië, en sinds 2008 student aan het Conservatorium van Amsterdam. Ketevan is momenteel finalist van het Dutch Classical Talent concours, wat betekent dat zij in 2014-15 een tour maakt langs alle grote Nederlandse zalen.

Laatst aangepast opdonderdag, 09 juni 2016 16:12

Concert informatie

  • Datum: zondag, 20 maart 2016
  • Tijd: 12:15 uur
  • Ticket: € 17,50; kinderen tot 15 jaar € 10,--
  • Locatie: Landgoed Daelenbroeck, Herkenbosch

 

Muziek moet het vuur doen ontvlammen
uit het hart van mannen, en tranen
brengen in de ogen van vrouwen.

Ludwig van Beethoven 1770-1827