Lumaka trio

Gelauwerd met diverse jury- en publieksprijzen, o.a. van het Kamermuziekconcours Almere en Het Debuut, met meerdere CD opnames en na diverse optredens tijdens festivals in het binnen- en buitenland behoort Ensemble Lumaka tot de meest succesvolle ensembles van Nederland. De musici van Lumaka zijn verbonden door een samenwerking van bijna tien jaar. Daarnaast zijn zij onder andere werkzaam in het Koninklijk Concertgebouworkest, bij Ensemble Insomnio en als solisten en kamermusici in de hedendaagse en oude muziek. Hun gedeelde visie op het maken van kamermuziek bestaat uit het doorgronden en analyseren van een stuk en de vrijheid en spontaneïteit voor elke speler. Dit leidt tot oprechte, integere en gepassioneerde interpretaties. Lumaka is de afgelopen jaren zich steeds meer gaan verdiepen in de muziek rond 1920. Hierdoor wordt Lumaka inmiddels beschouwd als hét Ensemble voor muziek uit die tijd! Waarom de jaren twintig? In de jaren twintig werd voor het eerst een ensemble in de kwintetbezetting (fluit, harp, strijktrio) opgericht, door de harpist Pierre Jamet. Daardoor is er heel veel mooi repertoire uit het Frankrijk van die tijd. Ook muziekhistorisch gezien is het een erg interessante periode: de laatste staart van de romantiek, de eerste jazzinvloeden, gekke tonaliteit en ritmiek…

Jana Machalett is een veel gevraagde fluitiste in binnen- en buitenland, met name op het gebied van de hedendaagse kamermuziek. Jana is vast lid van ensemble Lumaka en van Insomnio, een ensemble voor moderne muziek. Insomnio werd dit jaar voor zijn debuut cd -waar Jana aan heeft meegewerkt- genomineerd voor de prijs van de “Deutschen Schallplattenkritik”. Ook kreeg Jana samen met Insomnio de kans om met Pierre Boulez te werken.

Charles Watt, cello, geeft concerten in Europa en Amerika en trad onder andere op in de Alice Tully Hall in New York, het Concertgebouw in Amsterdam en de Royal Albert Hall in Londen, waar hij het dubbel concert ‘Pas de Deux’ speelde met het Royal Philharmonic Orchestra. Zijn concerten zijn uitgezonden op BBC 3 en voor Channel 4 televisie nam hij Bach Suites op. Charles is regelmatig te beluisteren op Radio 4.

Miriam Overlach, harpiste en muzikale duizendpoot, is steeds op zoek naar de balans tussen het bewaren van tradities enerzijds en het vernieuwen en overschrijden van grenzen anderzijds. Zo werkt zij in orkesten en ensembles, als soliste en als kamermusicus, als improvisator en in samenwerking met kunstenaars uit andere disciplines, zoals o.a. de groep Radio Kootwijk Live, waarvan Miriam mede-initiator is.

PROGRAMMA

Viruositeit en Grandezza! Bruisende en opzwepende muziek uit Parijs, dé metropool voor kunst, muziek en feest in het begin van de twintigste eeuw!
Philippe Gaubert
Trois Aquarelles
- Par un clair matin                            
    
Claude Debussy
Sonate pour violoncel et harpe
- Prologue                         
- Final

Joseph Jongen
Deux pièces en trio pour flûte, violoncel et harpe         
- assez lent
- allegro moderato

PAUZE

Gabriel Fauré
F
antasie pour flûte et harpe                    

Gabriel Pierné
Impromptu-Caprice pour harpe solo                

Maurice Ravel
Sonatine en Trio                             
- modéré
- Menuet
- animé

Laatst aangepast opdonderdag, 09 juni 2016 16:12

Concert informatie

  • Datum: zondag, 21 februari 2016
  • Tijd: 12:15 uur
  • Ticket: € 17,50; kinderen tot 15 jaar € 10,--
  • Locatie: Landgoed Daelenbroeck, Herkenbosch

 

Muziek moet het vuur doen ontvlammen
uit het hart van mannen, en tranen
brengen in de ogen van vrouwen.

Ludwig van Beethoven 1770-1827